gammhugin.blogg.se

2013-08-29
17:18:00

Resultat på provfisket
Idag åkte vi tillbaka till Skomakartjärnen för att se om vi fick något i näten som vi la ut igår, tjärnen låg spegelblank och förväntnigarna var höga.
Vi tog upp alla nät och gjorde lite tester idag också, såsom vattentemperatur, syrehalt, siktdjup mm.
Båtarna lastade, dags att åka tillbaka till skolan.
Viktor hänger upp ett nät för att ta bort all fisk.
Vi fann en del missfärgade abborrar, som den här "rödingen".
När alla nät var rensade gick vi in på labbet, där skulle fisken räknas, vägas och mätas, vi fick mört och abborre i näten.
Om några veckor ska vi åldersbestämma fiskarna så vi sparar några fjäll från mörtarna och gällock från abborrarna, fjällen och gällocken läggs i små papperspåsar där allt dokumenteras noggrannt.
 
 / Hugin
 
Läs Pontus version av provfisket på http://teamthunderfishing.blogspot.se/
 
 

2013-08-28
21:12:00

Provfiske i Skomakartjärnen
Idag åkte vi ut med klassen för att provfiska i Skomakartjärnen utanför Hällefors, Vi la ut åtta nät på olika djup och gjorde lite olika tester, syftet med provfisket är att ta reda på vad det finns för fisk i tjärnen.
På bilden, från vänster: Pontus Nilsson som driver bloggen http://teamthunderfishing.blogspot.se/, Oskar Englund och Viktor Tharaldsson, i min båt satt Erik Johansson och Liam Rommestam.
Med en secchiskiva testade vi siktdjupet, det gjordes fler tester i den andra båten, läs om dessa på http://teamthunderfishing.blogspot.se/.
Allt ska dokumenteras i ett Fångstprotokoll.
 
Imorgon ska vi ta upp näten, vi hoppas att det blev ett lyckat provfiske!
 
 / Hugin